U kent het wel, die supersnelle computer van een aantal jaren terug is de laatste tijd niet meer vooruit te branden. Na het aanzetten kunnen we eerst wel een kop koffie gaan zetten want ook dat lijkt uren te duren.

Wat moeten we daaraan doen? Is het noodzakelijk om weer een nieuwe PC te kopen of zijn er mogelijkheden om het bestaande systeem met een paar niet al te dure aanpassingen weer wat sneller te maken.

De situatie kan natuurlijk per PC verschillend zijn maar in veel gevallen is een compleet nieuw systeem niet beslist noodzakelijk. OK, voor de meest snelle spelcomputer kunnen we beter een nieuw stukje techniek aanschaffen maar voor die mensen die het systeem wat sneller willen laten opstarten of waarbij de opslagruimte voor al die mooie foto's wat moet worden uitgebreid, is een prijzige nieuwe PC niet echt noodzakelijk.

Om het opstarten van de PC aanzienlijk sneller te maken is het toevoegen van een SSD schijf van rond de € 100,- vaak al meer dan voldoende. Voor het uitbreiden van de ruimte voor het opslaan van al die mooie digitale foto's zijn ook meerdere mogelijkheden aanwezig die, afhankelijk van de wensen, al vanaf een relatief kleine investering kunnen worden gerealiseerd.

Wilt u weten wat voor uw specifieke situatie de mogelijkheden zijn, laat dan eens een berichtje op de site achter. Wie weet kunnen wij ook daarin iets voor u betekenen.