Domotica of huisautomatisering is bij veel mensen nog een onbekend fenomeen. Erg jammer want voor slechts een klein bedrag kan al heel wat woongenot worden verkregen. Een domotica installatie hoeft niet altijd groot te zijn om veel waarde te kunnen hebben.

Op het moment dat er in Nederland gesproken wordt over een elektrisch bedienbare zonwering wordt er al snel gedacht aan een bediening via Somfy motoren. Geen slechte keus; een mooi en betrouwbaar product.

Het heeft echter ook zijn prijs en zodra je verder wilt uitbreiden ben je al snel weer aangewezen op de andere Somfy producten die meestal minimaal een factor twee duurder uitvallen dan producten die gebaseerd zijn op openbare of gepubliceerde standaarden.

Neem het voorbeeld van een ouder echtpaar die het samen nog erg gezellig hebben. 's Avonds spelen ze samen vaak een bordspel om de geest "soepel" te houden of kijken naar hun favoriete TV-programma.

Bij dat alles hoort natuurlijk ook een goede sfeerverlichting, iets dat wordt verzorgd door een toenemend aantal schemerlampen.

Een warm en gezellig tafereel maar ach wat een ellende om 's avonds voor het slapen gaan weer al die stekkers uit de vlak boven de vloer tussen de kasten aanwezige wandcontactdozen te moeten halen. Zelfs de vele snoerschakelaars die vaak achter de kasten verdwijnen, maken de zaak er niet gemakkelijk op.