Vaak wordt voor de afhandeling van alarmmeldingen een abonnement bij een alarmcentrale afgesloten. Zodra een alarm wordt ontvangen belt de alarmcentrale een aantal door de eigenaar van de woning opgegeven telefoonnummers. Een mooi systeem maar wel aan de prijs. Hiervoor betaalt u al snel € 15,- tot € 25,- per maand.

De installaties die wij verzorgen doen het op een geheel andere manier. Waarom immers een alarmcentrale inschakelen als we telefoonnummers ook wel automatisch kunnen laten bellen. In dat geval betalen we slechts € 1,50 per maand.

Om dit mogelijk te maken voorzien we de Galaxy centrale van een ethernetmodule zodat de alarmmeldingen via het internet kunnen worden doorgegeven. Een vaste telefoonlijn heeft u dus ook niet meer nodig. Via een eigen portal op het internet kunt u vervolgens zelf aangeven op welke manier iedere alarmmelding moet worden afgehandeld en welke telefoonnummers een bericht dienen te ontvangen.

U hebt de keuze uit het verzenden van een e-mail bericht (gratis, en vanwege de mailvertraging alleen zinvol voor informatiemeldingen) of het verzenden van een SMS bericht naar één of meerdere telefoonnummers (€ 0,12 / bericht met een minimum van € 1,50 per maand). Ook hier resulteert het wegvallen van de internetverbinding natuurlijk weer in een alarmbericht.

Een flinke besparing ten opzichte van een abonnement op een alarmcentrale met vergelijkbare functionaliteit en meer flexibiliteit.

Indien u daarvoor kiest is het na ontvangst van het alarmbericht natuurlijk ook mogelijk om de live beelden van eventueel aanwezige camera's op te vragen. Bovendien kunnen, permanent of alleen bij bewegingsdetectie, video of foto opnames worden gemaakt welke automatisch een vooraf gedefinieerde periode worden bewaard.