Met uw zojuist verkregen domeinnaam wilt u natuurlijk ook het liefst zo snel mogelijk hier uw mailadressen op inrichten. Om dit te kunnen realiseren dient u de beschikking te hebben over een mailserver. Deze kunt u eventueel zelf inrichten maar in verband met de vele beheertaken die dit met zich meebrengt is het veel eenvoudiger om dit uit te besteden aan een leverancier van internetdiensten.

Er zijn meerdere aanbieders van dit soort diensten in de markt. Vaak wordt het bieden van mailserver functionaliteit gekoppeld aan het bieden van internetruimte voor het maken van een website. Door het grote aanbod zijn de prijzen hiervoor de afgelopen jaren ook flink gedaald. Voor een gecombineerde mailserver/webhosting aanbieding kunt u hier bijvoorbeeld al terecht voor € 0,50 per maand. Naast de mogelijkheid om hier een schier onbeperkt aantal mailadressen op aan te maken kunt u ook nog eens uw website via dit pakket op het internet presenteren.

Voor de wat uitgebreidere en meer op bedrijven gerichte oplossingen kunt u gebruik maken van Google Apps voor Bedrijven of de Microsoft Office 365 mogelijkheden. Bij deze laatste twee betaalt u een maandelijks bedrag per gebruiker die van deze diensten gebruik moet kunnen maken. Ook deze diensten kunnen worden geboden op uw eigen zojuist verkregen domeinnaam.