Steeds meer particulieren realiseren zich ook de voordelen van een eigen domeinnaam. Vooral mensen die gebruik maken van een mailadres van hun internetprovider zien al snel de nadelen zodra ze naar een andere leverancier van hun internetverbinding overstappen. Het oude mailadres verdwijnt en alle relaties moet worden gevraagd "even" het mailadres te veranderen.

Zo niet met een mailadres op een eigen domeinnaam, die verandert niet zolang u hier jaarlijks voor betaalt. Voor de prijs hoef je het ook al niet te laten. Voor een Nederlandse domeinnaam betaal je hier bijvoorbeeld slechts € 3,99 per jaar.

Daarbij is het natuurlijk helemaal fijn als de achternaam nog als domeinnaam beschikbaar is. De hele familie kan dan een eigen mailadres worden geboden in de vorm <voornaam>@<achternaam>.nl  Tevens een mooi cadeau voor de (klein)kinderen die hier de rest van hun leven hun voordeel mee kunnen doen.

Voor mensen met een veel voorkomende achternaam is de kans om dat nu nog te realiseren echter erg klein. Vaak zijn die domeinnamen al lang geregistreerd, zeker voor de domeinen eindigend op .nl  De eigenaren zullen een dergelijke naam ongetwijfeld niet meer willen afstaan.

De enige optie die er dan nog overblijft is op zoek te gaan naar de gewenste domeinnaam met een ander Top Level Domain, het gedeelte van de domeinnaam achter de laatste punt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een domein eindigend op .eu of .info in plaats van .nl 

Let wel op de prijzen want die kunnen per TLD nogal verschillen. Ook domeinen met een andere TLD kunnen hier eventueel worden besteld.