Nu we een keuze hebben gemaakt over het te gebruiken CMS waarin we onze site willen (laten) bouwen, wordt het tijd om goed na te denken over hetgeen we met de site allemaal willen doen.

Willen we alleen maar informatie bieden of moeten bepaalde relaties ook bestanden kunnen downloaden? Is de site voor iedereen gelijk of moet een vaste relatiekring extra informatie kunnen worden geboden? Welke informatie komt er op? Welke doelgroep willen we met de site bereiken? Op welke manier willen we al die informatie via een menustructuur bereikbaar maken? Hebben we ook een webshop nodig?

Kortom, een veelheid aan vragen die u als websiteeigenaar alleen zelf kunt beantwoorden. Antwoorden die een website bouwer natuurlijk wel nodig heeft om iets te kunnen maken wat u voor ogen staat.

Als u zelf met de bouw aan de slag wilt is het natuurlijk geen probleem om eerst zonder al deze voorbereiding met het CMS van uw keuze te oefenen. Bovendien biedt dat de mogelijkheid om alle mogelijkheden in de praktijk te leren kennen.

Voor een goede site blijft die voorbereiding, eventueel na een eerste stoeifase, echter wel noodzakelijk.

Zeker indien u een website wilt laten bouwen kan het al weer enorm in de kosten schelen als u in staat bent precies aan te geven wat u aan informatie op de site wilt plaatsen en welke interactiemogelijkheden u de bezoekers wilt bieden.

Als u dan ook nog eens de te gebruiken foto's en bedrijfslogo's kunt aanleveren, is het bouwen van de website al bijna teruggebracht tot het samenstellen van de componenten. In dat geval kan het heel snel gaan .....